Hur komma högt i Google?

Även om det är viktigt att sökoptimera (SEO) din hemsida för att komma högt i Google så glöm inte att det är människor du skriver för och som läser ditt innehåll. För hur komma högt i Google om dina besökare inte blir intresserade av ditt innehåll? Om du använder dessa SEO-tips, har välskrivna texter och intressant innehåll kommer läsaren snabbt kunna skapa sig en uppfattning om vad du kan erbjuda och vad ditt innehåll handlar om. Detta med hjälp av rubriker, underrubriker och tydliga styckeindelningar.

Nytt innehåll ofta gärna en gång i veckan

Du behöver skapa nytt innehåll av hög kvalitet med regelbundna intervaller, en gång i veckan / varannan vecka beroende på vad du skriver om och hur just dina konkurrenter gör. Alla uppdateringar du gör ska vara nytt material, nya texter och bilder som kan engagera och intressera dina besökare. Försöker du använda gammalt material och bara ändra lite i det kommer Google att märka det och du får en sämre placering. Kvalitet är viktigare än kvantitet.

 

Välj nyckelord

Välj ett nyckelord / sökord fras per artikel men använd gärna synonymer till det. Försök hitta nyckelord som är specifika för din verksamhet och som dina besökare använder i Google för om du väljer för breda nyckelord får du inte lika bra resultat.

Välj titel noga

Skriv en titel med ditt nyckelord i men observera att det måste vara relevant innehåll för du skriver fortfarande för människor i första hand. Titeln bör ha ca 8-12 ord men totalt max 65 tecken.

Underrubriker gör texten lättläst

Underrubriker - gör innehållet mer lättläst och visar Google vad du tycker är viktigast i din text. Använd också ditt nyckelord i någon av dina rubriker men INTE alla för ännu bättre SEO resultat.

Nyckelord i din webbadress

Om du kan, använd ditt nyckelord i webbadressen (din URL).

Nyckelordet i början av texten

Inkludera också ditt nyckelord i början av din brödtext, helst i första eller andra meningen och på några andra ställen i din text men inte för ofta. Glöm dock inte att du skriver för människor i första hand därför är bra innehåll samt korrekt språk viktigast.

Skriv inte för kort

Det är bättre med kvalitet än kvantitet ca 500 - 650 ord, absolut minimum är 300 ord.

Gör bilderna tillgängliga för alla & Google

Skriv en kort text som berättar vad bilden föreställer med ett nyckelord i Alt-taggen. Detta gör dina bilder tillgängliga för alla även synskadade och på köpet får du bättre seo i Google.

Länkar är viktigast om syftet med sidan är att skapa trafik

Arbetet med att skaffa länkar till sin webbplats är det viktigaste arbetet man kan göra när basen till hemsidan är klar om syftet med hemsidan är att skapa trafik. Viktigt är att länkarna kommer från sidor som är releventa för det du gör / din bransch och är naturliga. Du påverkas också av om sidor som länkar till dig har en bra placering själva.

Använd nyckelord i din meny om det är möjligt


Varför indexerar Google inte någon av mina sidor?

Om du har sidor på din hemsida / webbplats som Google ej har indexerat beror det antagligen på att det inte är tillräckligt många andra webbsidor som länkar till just de sidorna. Om andra sidor inte länkar till en sida kommer inte Google heller att visa den i sin sidrankning (Google´s sätt att mäta hur viktiga olika sidor är). När andra webbplatser länkar till webbplats kommer Google att ta med den i sin sidranking. Google analyserar hur alla länkar är kopplade i förhållande till varandra på alla andra webbplatser / hemsidor och visar de med flest länkar överst för att ge besökarna så relevanta svar på sina sökningar som möjligt.
https://www.google.com/intl/sv_ALL/faq.html

 

 

  • Skapad
  • Träffar: 2123